Ingrediente
500 g carne tocată de vită
o ceapă roșie
sare
piper negru măcinat
o legătură mărar
o legătură pătrunjel
un ou
un kg roșii
3-4 linguri ulei de măsline
cimbru verde
o lingură zahăr
pătrunjel
Preparare:
1. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu carnea, verdeața, oul și se condimentează cu sare și piper.
2. Se frământă compoziţia și se pregătesc chifteluţele. Se fierb în apă clocotită cu sare și ulei. După ce au fiert, se scot cu spumiera în sită să se scurgă.
3. Se spală roșiile, se opăresc, se decojesc și se pasează. Piureul obținut se condimentează cu sare, piper, zahăr, cimbru și ulei de măsline și se pune să fiarbă.
4. Chifteluţele se servesc cu sosul aromat și se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Ingrediente
500 g carne tocată de vită
o ceapă roșie
sare
piper negru măcinat
o legătură mărar
o legătură pătrunjel
un ou
un kg roșii
3-4 linguri ulei de măsline
cimbru verde
o lingură zahăr
pătrunjel
Preparare:
1. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu carnea, verdeața, oul și se condimentează cu sare și piper.
2. Se frământă compoziţia și se pregătesc chifteluţele. Se fierb în apă clocotită cu sare și ulei. După ce au fiert, se scot cu spumiera în sită să se scurgă.
3. Se spală roșiile, se opăresc, se decojesc și se pasează. Piureul obținut se condimentează cu sare, piper, zahăr, cimbru și ulei de măsline și se pune să fiarbă.
4. Chifteluţele se servesc cu sosul aromat și se ornează cu pătrunjel proaspăt.