Culturile agricole din judeţ au fost distruse parţial de porcii mistreţi. Din cauza secetei, care a lăsat animalele fără surse de hrană, animalele sălbatice au dat iama în culturile localnicilor, iar aceştia au cerut ajutorul primăriilor. Din cauză că pagubele sunt destul de mari, primarii s-au adresat forurilor superioare, printre care Direcţia Agricolă sau chiar la Instituţia Prefectului. De departe, cele mai mari probleme sunt acuzate de către locuitorii din Valea Vinului şi din localităţile arondate. Conform legii, proprietarii ale căror culturi sunt distruse de mistreți pot fi despăgubiți. Paguba este suportată de administratorul fondului de vânătoare, dacă se constată că nu și-a făcut datoria, de către proprietar, dacă acesta a fost neglijent și nu și-a păzit culturile, sau de statul român, dacă celelalte două situații se exclud. În ceea ce privește vânătoarea mistreților, sezonul s-a deschis pe data de 15 august și se va închide pe 15 februarie.
Agricultorii i s-au plâns prefectului Eugeniu Avram
Cu ocazia Adunării Generale Extraordinare a Uniunii Producătorilor Agricoli din Nord-Vestul României, agricultorii i-au semnalat prefectului Eugeniu Avram distrugerile provocate de turmele de mistreţi. La acea dată, prefectul Eugeniu Avram le-a promis agricultorilor că vrea să elimine cauzele care au dus la distrugerea culturilor agricole. În cazul în care se constată o creştere a numărului de mistreţi, norma de vânat din zonele afectate de atacurile mistreţilor va creşte. În cazul în care cererea va fi aprobată, prefectul a anunţat că va propune distribuirea cărnii de vânat către unităţile sociale, azile şi cantinele sociale.
Prefectura monitorizează situaţia
Prefectul Eugeniu Avram a precizat că există un cadru legal pentru acordarea de despăgubiri agricultorilor aflaţi în această situaţie şi a amintit de HG 1679/2008. care reglemen