Politicul si-ar intari controlul direct asupra Consiliului National al Audiovizualului, prin posibilitatea ca membrii acestuia sa fie demisi de Parlament, iar fluxul banilor de publicitate in audiovizual ar fi afectat substantial prin adoptarea unui nou proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea a Legii Audiovizualului. Proiectul a fost inclus pe agenda sedintei Guvernului din 6 noiembrie, dar nu figureaza printre actele normative aprobate in acea sedinta. HotNews.ro a obtinut o versiune a proiectului de ordonanta, neasumata de vreun for guvernamental, dar la care fac referire si Reporter Virtual si Catalin Tolontan pe blogul sau.
In "Informatia de presa privind unele acte normative care ar putea fi incluse pe Agenda de lucru a sedintei Guvernului Romaniei din 6 noiembrie, ora 11.00" figureaza, la punctul II.3, "PROIECT DE ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002". Proiectul nu mai figureaza in "Informatia de presa privind actele normative care au fost incluse pe Agenda de lucru a sedintei Guvernului Romaniei din 06 noiembrie 2012, ora 11.00".
Vezi textul actual al Legii Audiovizualului
Referiri la documentul respectiv au aparut, joi si vineri, pe Reporter Virtual si pe blogul lui Catalin Tolontan. Acesta din urma scrie pe blog:
"Schimbarile legii sint favorabile posturilor TV. Ele vor putea intrerupe meciurile cu publicitate mai des si vor fi preluate obligatoriu de catre cablisti intr-o anume proportie. Dar alta este, de fapt, miza! Esenta Ordonantei initiata de CNA, care are 10 pagini deja redactate si care asteapta avizul ministrilor Dan Nica (intrebati la Ericsson - via Rise Project), Florin Georgescu si Mona Pivniceru si semnatura finala a lui Victor Ponta este facturarea si incasarea directa de catre televiziuni si radiouri a publicitatii! Practic, de pe circuitul