Conform unui specialist în psihologie medico-legală, citat de Daily Mail, între 1% şi 3% din populatie are tendinţe psihopatice. Nu ajung toţi să comita crime, dar sunt periculoşi din punct de vedere emoţional.
“O astfel de persoană nu poate fi doar iubitul tau, ci şi şeful, sau cel mai bun prieten al tau. Pot fi numiţi psihopaţii neştiuţi din viaţa noastră", subliniază specialistul în psihologie medico-legală.
Conform specialiştilor, cuvântul psihopat descrie oameni care sunt complet egoişti, şi care nu îşi fac vreo grijă pentru alţii. Pentru ei viaţa este un joc şi tot ceea ce contează este să câştige. Potrivit publicaţiei menţionate, există câteva indicii care ajuta să ne dăm seama dacă aveam de-a face cu un psihopat.
Dragostea este oarbă
Se pare că psihopaţii sunt foarte pricepuţi la a mima un comportament drăgăstos. Numai ca acest comportament nu înseamnă nimic pentru ei, şi îl au doar pentru a obţine ceea ce vor. Un partener psihopat spune că te iubeşte acum, iar peste un minut te ameninţă că te părăseşte şi pendulează între aceste comportamente extreme, până când stima ta de sine ajunge la un nivel atât de redus încât nu mai eşti capabil să ieşi din relaţia respectivă.
Când îi reproşezi ceva reacţionează în aşa fel încât te face să simţi că exagerezi, iar uneori răstoarnă situaţia la 180 de grade, astfel încât ajungi să fii tu cel care îşi cere scuze. Sfatul specialistul este de a accepta că niciodată nu o să reuşeşti să schimbi un partener psihopat, şi că niciodată nu va fi capabil să iubească. De asemenea, mai suntem sfătuiţi să vorbim pe un ton jos, calm, şi să nu ne lăsăm acaparaţi de versiunile sale distorsionate asupra relaţiei.
Trăsături specifice
Experţii estimează că, în afară de categoria criminalilor, psihopaţii sunt mai des întâlniţi în cadrul companiilor! Multe calităţi care fac ca o persoană să fie un om de afa