In prezent, o treime din firmele nou infiintate intr-un an, in jur de 20.000 de companii, isi depun capitalul social la Banca Transilvania, dar, odata cu lansarea produsului Contul Primul An Gratuit, banca spera sa atraga jumatate dintre societatile fondate pe piata locala, a precizat Tiberiu Moisa, director executiv pe zona de clienti corporativi si IMM la institutia de credit.
Astfel, Banca Transilvania ofera firmelor nou infiintate sau care nu au implinit inca 12 luni de functionare comisioane zero la gestiunea contului curent, plati intrabancare si interbancare, efectuate prin internet banking si mobile banking, plati si incasari cu cec, bilet la ordin si ordin de plata.
Totusi, banca va comisiona retragerile de numerar de la bancomate sau de la casierie.
“Acest produs nu intra in logica cost-beneficiu. Noi stim ca prin oferirea acestor beneficii in primul an de functionare al firmei nu vom fi profitabili. Cu toate acestea, avem incredere in propria noastra capitalizare si imagine si speram ca firmele sa se pune pe picioare si in urmatorii sa castigam si noi ce am pierdut in primul an”, a mentionat Tiberiu Moisa.
El spune ca banca nu va impune o bariera de iesire companiilor care nu vor mai dori sa lucreze cu Banca Transilvania dupa utilizarea acestui produs in primul an de functionare al firmei. Citeste si:Banca Transilvania a atras peste 1.000 de firme nou infiintate cu oferta cont gratuit in primul anDe ce sa participi la conferinta Inovatia in IT&C: 7 motiveBCR ar putea lua de la BERD 80 mil. euro in 2 transe pentru finantarea IMM-urilor
Moisa arata ca una din doua companii care-si incep activitatea nu reusesc sa ajunga la implinirea unui an de business, procentajul fiind similar si in alte state dezvoltate.
In prezent, Banca Transilvania are 140.000 de clienti persoane fizice, in crestere cu 20% fata de finele anului