SoNoRo a ajuns deja la a VII-a ediţie, o ediţie care, anul acesta, poartă numele Love unlimited, aşa cum anunţi pe pagina de Internet a festivalului. Ce noutăţi aduci, aşadar, în noiembrie 2012, în ce priveşte conţinutul tematic, dar şi muzicienii invitaţi în cadrul festivalului?
Cum iubirea este o oază de surprize, aş zice că se potriveşte foarte bine cu festivalul. Noi am obişnuit în fiecare an publicul cu tot felul de direcţii mai nemuzicale, să le zicem, fie că a fost vorba de o expoziţie foto, de produsele SoNoRo (vin, ciocolată sau ceai), fie că a fost o lansare de disc – anul ăsta vom lansa din nou, după patru ani, un disc, numit Love songs – acesta va fi, să spunem, produsul extramuzical al festivalului, pe care se vor regăsi piese de Johannes Brahms, Josef Suk şi Antonín Dvořák. Discul a fost înregistrat la München astă-primăvară şi lansat la Casa de discuri Solo Musica din München, care l-a distribuit deja din octombrie în toată lumea. Cîntaţi voi, cei din ansamblul Raro?
Numai Diana Ketler şi cu mine, şi alături de noi minunatul Konstantin Lifschitz, care cîntă cu Diana mai multe piese la patru mîini, şi violonistul Andrej Bielow (o piesă pe disc). După aceea, vom face din nou o expoziţie foto, de data asta fără Şerban Mestecăneanu (care a fost curator al expoziţiei anul trecut), cu fotografii de Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia: va fi dublă, întîi la Muzeul Ţăranului Român, în Sala „Oaspeţi“, iar după aceea o mutăm la Cluj, în Casa TIFF, pe care am descoperit-o acum puţin timp şi care e extraordinară. Care sînt numele noi în materie de muzicieni anul acesta? Sînt cîteva: mă bucur îndeosebi de pianista Joanna MacGregor de la Londra şi de pianistul elveţian Oliver Schnyder, de violonceliştii Monika Leskovar şi Boris Andrianov, de Cvartetul Rastrelli şi de Cvartetul Szymanowski. Toţi sînt tineri? Da, normal, păstrăm tradiţia, să