Deficitul bugetului general consolidat va scădea anul viitor la 1,7% din PIB, de la 2,2% din PIB cât este programat pentru 2012, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Liviu Voinea, la Bucharest Forum, organizat de Institutul Aspen România.
"În 2012 România a continuat procesul de ajustare fiscală început în 2010. Nu cred că sunt multe ţări care pot să se laude cu asemenea rezultate. Vom continua ajustarea şi anul viitor, când ne propunem o ţintă de deficit de 1,7% din PIB. Scopul rămâne consolidarea fiscală, dar cu mijloace diferite, fără a tăia din salarii sau pensii, fără creşteri de TVA. Există spaţiu şi resurse neutilizate şi în sectorul public, şi în cel privat", a spus Voinea, potrivit Mediafax.
Ţinta de deficit pentru acest an este de 2,2% din PIB calculat în cash, iar potrivit strategiei fiscal bugetare 2013-2015, pentru anul viitor era programată o ajustare până la 1,8% din PIB.
Execuţia bugetului general consolidat după primele zece luni s-a încheiat cu un deficit de 1,2% din PIB.
În 2011, România a avut un deficit bugetar pe cash de 4,1% din PIB, după revizuirea datelor privind produsul intern brut.
F.A. Deficitul bugetului general consolidat va scădea anul viitor la 1,7% din PIB, de la 2,2% din PIB cât este programat pentru 2012, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Liviu Voinea, la Bucharest Forum, organizat de Institutul Aspen România.
"În 2012 România a continuat procesul de ajustare fiscală început în 2010. Nu cred că sunt multe ţări care pot să se laude cu asemenea rezultate. Vom continua ajustarea şi anul viitor, când ne propunem o ţintă de deficit de 1,7% din PIB. Scopul rămâne consolidarea fiscală, dar cu mijloace diferite, fără a tăia din salarii sau pensii, fără creşteri de TVA. Există spaţiu şi resurse neutilizate şi în sectorul public, şi în cel privat", a