Până pe la sfârșitul anilor ’90, cârciumile din București, cu rare excepții, aveau un meniu tern. Astăzi dacă vrei să mănânci ca la Paris, Moscova sau Salonic ai de unde alege. Și face toți banii!
În restaurantul tradiţional românesc Torna Fratre se pot comanda atât mâncăruri româneşti, cât şi machidoneşti, basarabene, timocene, meglenoromâne şi istroromâne
Sursa: EVZ
Până de curând, românii, când ieşeau la restaurant, comandau vreo câteva feluri de mâncare. A fost greu de scăpat de metehnele rămase după anii de foamete din regimul comunist. Cum să-l înveţi pe românul hămesit că mai există şi altceva decât clasica ciorbă de burtă şi ancestrala ceafă de porc cu cartofi prăjiţi şi salată de varză? Sau că există şi altceva în afară de papanaşii naţionali? Cârciumi cu eternele feţe de masă cu pătrăţele şi tacâmuri pe care trebuia să le ştergi cu şerveţelul.
Dacă n-au reuşit secole de-a rândul să ne transforme în paşalâc, turcii ne-au cucerit rapid cu săţioasa şaormă cu de toate. Iarăşi, greu de convins cetăţeanul nostru că există mâncăruri pe care le poţi savura şi altfel decât în picioare, aşteptând tramvaiul. „Evenimentul zilei” şi-a propus să vă invite, în fiecare sâmbătă, într-o lume nouă, cea a restaurantelor cu specific naţional. Acolo unde găseşti atât preparate tradiţionale, cât şi noutăţi gastronomice. Restaurante unde ambianţa contează la fel de mult cu ce ţi se pune în farfurie. Localuri în care, oricât de sătul ai fi, tot ţi-ai dori să le treci pragul. Şi unde nu-ţi laşi tot salariul când ţi se aduce nota!
„Torna Fratre”, cârciuma unde te întorci!
O idee năstruşnică a avut-o un crâşmar îndrăgostit de istoria naţională. A deschis, acum un an, pe Tunari nr. 34, în Capitală, o cârciumioară cu nume ciudat: „Torna Fratre”. Rezonanţa bizantină a îndemnului o simţi când deschizi meniul. Omul a strâns o sumă de preparate ale românil