Finala concursului naţional de bartending De Kuyper Cup România 2012, în urma căreia se vor desemna cei mai buni barmani din țară, are loc pe 14 si 15 noiembrie 2012, cu începere de la ora 20:00, în Freddo Café (zona Centrul Vechi din Bucureşti). Doi dintre cei mai buni barmani din lume, personalităţi din industria ospitalităţii, Arno van Eijmeren și Nicolas Saint-Jean, vor participa la concurs în calitate de juraţi, dar şi de „showmeni”.
Concursul este organizat anual pentru alegerea celui mai bun barman preparator şi a celui mai bun barman de show. Competiţia cuprinde două categorii specifice industriei: “Mixology” (mixologia – arta amestecării băuturilor) şi „Flair” (arta bartending-ului spectacol – care implică tehnici şi mişcări speciale în manipularea instrumentele de bar şi sticlelor de băuturi). Miercuri, 14 noiembrie, are loc finala categoriei „Mixologie” De Kuyper Cup România 2012, în cadrul căreia finaliştii trebuie să-și demonstreze cunoştinţele, originalitatea şi îndemânarea în ceea ce privește prepararea unei băuturi mixate.
Joi, 15 noiembrie, are loc finala categoriei „Flair”, care va cuprinde şi ea două probe. În prima probă, de calificări- „Head to Head”- cei 8 finalişti, cei mai buni barmani de “flair” din România, vor participa la o confruntare 1 la 1, în urma căreia se va stabili ordinea intrării în concurs pentru proba finală a categoriei “Working&Exhibition”. Concurenţii vor fi chemaţi câte doi pe scenă. Proba se va derula sub forma unui duel. Fiecare concurent va avea la dispoziţie 3 runde a câte 30 de secunde pentru a-şi demonstra abilităţile.
În proba finală- “Working&Exhibition”- concurentul trebuie să prepare două băuturi, în intervalul de timp de 6 minute, folosind tehnici de working şi exhibition flair (mişcări simple şi complexe de manipulare a instrumentelor de bar şi a sticlelor de băuturi) .
Caştigător