Din cauza conditiilor meteo si a bolilor, productia de vin a Frantei a scazut in acest an cu 20%, ajungand in acest fel la un nivel minim al ultimilor 40 de ani.
Se pare ca recordul negativ are loc din cauza faptului ca recoltele din regiunile Champagne si Beaujolais au fost foarte afectate de boli, dar si inghetul si seceta le-au facut rau, arata Bloomberg.
Alte cauze ale acestui fenomen au fost mucegaiul, ciupercile, furtunile, grindina si valul de caldura din august si septembrie.
In aceste conditii productia a scazut la 40,7 de milioane de hectolitri de la 50,9 de milioane de hectolitri in 2011, dupa cum a anuntat Ministerul Agriculturii intr-un raport. In luna iulie se preconiza o productie de 46,7 de milioane de hectolitri.
Oficialii din agricultura au precizat ca in zona Champagne productia a scazut cu 40%.
Din cauza conditiilor meteo si a bolilor, productia de vin a Frantei a scazut in acest an cu 20%, ajungand in acest fel la un nivel minim al ultimilor 40 de ani.
Se pare ca recordul negativ are loc din cauza faptului ca recoltele din regiunile Champagne si Beaujolais au fost foarte afectate de boli, dar si inghetul si seceta le-au facut rau, arata Bloomberg.
Alte cauze ale acestui fenomen au fost mucegaiul, ciupercile, furtunile, grindina si valul de caldura din august si septembrie.
In aceste conditii productia a scazut la 40,7 de milioane de hectolitri de la 50,9 de milioane de hectolitri in 2011, dupa cum a anuntat Ministerul Agriculturii intr-un raport. In luna iulie se preconiza o productie de 46,7 de milioane de hectolitri.
Oficialii din agricultura au precizat ca in zona Champagne productia a scazut cu 40%.