Composesoratul Luncşoara stă pe un butoi de pulbere. Aproape o sută de săteni şi-au dat, ieri, întâlnire la Gurahonţ, pentru a protesta împotriva preşedintelui Cornel Gavrilă, demis şi înlocuit în urma unei adunări generale. Gavrilă a reuşit însă să obţină o sentinţă de la Tribunalul Arad, conform căreia el este cel care reprezintă în continuare interesele composesoratului. Pe de altă parte, Doru Vant, preşedintele interimar, ales de oameni, îl acuză că semnează acte în numele composesoratului, fără să aibă dreptul. „Avem o încheiere dată în camera de consiliul de Judecătoria Gurahonţ, dată în data de 11 iunie 2008 (n.r.- încheiere ce a fost pusă la dispoziţia presei), care arată că mandatul domnului Gavrilă expiră la patru ani după ce a fost ales. Acum, avocatul care a reprezentat cândva interesele composesoratului şi a fost plătit cu 120.000 de lei (n.r- ne înmânează o factură din care reiese acest lucru) îl reprezintă pe domnul Gavrilă. Neamaivând calitatea de preşedinte, în 9 octombrie, domnul Gavrilă semnează însă în această calitate. Asta, după ce i-am luat actele în baza unei hotărâri a instanţei, cu ajutorul unui executor judecătoresc”, susţine Doru Vant.
Acum, sătenii au venit la Judecătoria Gurahonţ, pentru a interveni în procesul intentat de Gavrilă, care a cerut să se anuleze hotărârea prin care a fost demis de către Adunarea Generală a Composesoratului Urbarial Luncşoara.
Composesoratul a luat terenurile de la baraj
Aurel Gancea, liderul sătenilor nemulţumiţi, susţine că pe vremea în care era condus de Gavrilă, composesoratul s-a făcut stăpân peste terenurile unei alte forme asociative, unde se construieşte acum un baraj. „Pe terenul respectiv aveau CF-uri mai multe familii. Cam două familii erau cuplate la un CF. Cei de la Composesoratul Luncşoara au venit peste noi, să ajungă la banii de la baraj. Nu şi-au făcut titlurile de p