Cei care vor un job în străinătate, vor o schimbare pe plan profesional sau pur şi simplu vor să înveţe să gătească au şansa să înveţe meserie de la cei mai buni „bucătari – profesori” din Braşov, cu zeci de ani de experienţă.
Profesiile de bucătar, barman, ospătar sau lucrător comercial sunt la îndemâna oricui prin cursurile de calificare predate la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov. Aici se fac atât ore de teorie, cât şi practică în laboratoare proprii, reabilitate şi dotate cu fonduri europene.
Cursurile de calificare pentru adulţi au o durată cuprinsă între 2 şi 5 luni, în funcţie de meserie. Profesorii de la catedre sunt cei care predau elevilor de la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu”, iar teoria şi practica se fac atât în incinta unităţii de învăţământ, cât şi la diferiţi agenţi economici din oraş.
„De mai bine de 10 ani organizăm aceste cursuri. Suntem la a treia autorizare, iar absolvenţii noştri pot spune că îşi găsesc relativ repede locuri de muncă, şi în străinătate”, a declarat Nicolae Stoian, director Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu.
Absolvenţii primesc la final şi diplome recunoscute de Ministerele Muncii şi Educaţiei.
„Cursanţii trebuie să aibă peste 18 ani. Sunt persoane care fac aceste cursuri pentru a-şi găsi un loc de muncă sau pur şi simplu pentru a-şi împlini hobby-ul. Cel mai căutat curs este cel de ospătar, pentru cursul de bucătar este nevoie de mai multă seriozitate şi pregătire”, a declarat şi Claudia Petcu, director adjunct Colegiul Naţional Economic Andrei Bârseanu.
Succesul obţinut în urma cursurilor este aproape garantat. Ţine foarte mult de voinţă, seriozitate şi implicare. „Eu am urmat aici un curs şi am reuşit să îmi găsesc un loc de muncă”, a mărturisit o absolventă.
Între 200 şi 550 de lei va plăti o persoană pentru a se înscrie