Cantitatea de energie sustrasă în regiunea Moldovei a depăşit 5,2 milioane kWh, în valoare aproximativ de 2,2 milioane lei. Consumul fraudulos reprezintă o cauză importantă a disfuncţionalităţilor în alimentarea cu energie electrică, susţin reprezentanţii companiei, cel puţin aşa susţin reprezentanţii E-ON Moldova.
De alltfel, E.ON Moldova Distribuţie are în derulare o serie de proiecte pentru stoparea furtului de energie din judeţele Moldovei. „Consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determinând variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentării cu energie, în momentul în care capacitatea reţelei de distribuţie este depăşită. Capacitatea reţelelor electrice este calculată astfel încât să furnizeze energie la parametri de calitate tuturor consumatorilor racordaţi legal, dar acest calcul poate fi efectuat doar în baza consumului cunoscut de energie electrică, nu şi a celui fraudulos", susţin reprezentanţii companiei.
Anul trecut, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui au fost depistate peste 1.400 de cazuri de consum fraudulos de energie electrică. Valoarea totală a prejudiciului s-a ridicat la peste 2,7 milioane lei.
De asemenea, în primele opt luni ale acestui an au fost identificate aproximativ 1.000 de situaţii în care se înregistrau consumuri frauduloase de energie electrică, prejudiciul fiind de aproximativ 2,2 milioane lei. „Consumul fraudulos de energie îi afectează pe toţi consumatorii oneşti, pentru că aceste practici ilegale au consecinţe directe asupra calităţii serviciilor de furnizare a energiei. Mai mult decât atât, creşte iminenţa riscurilor de accidente în sistemul de distribuţie a energiei, ceea ce poate avea implicaţii grave asupra siguranţei clienţilor", spun reprezentanţii E.ON.
Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei