Complexul Energetic Oltenia va avea un profit de 200 milioane de lei în acest an, iar situația economică este favorabilă. Șeful companiei, Laurențiu Ciurel, a organizat o conferință de presă, vineri, 9 noiembrie, în care a vorbit și despre listarea acțiunilor CEO la bursă, dar și despre faptul că baza de la Săcelu va fi modernizată, de acest lucru răspunzând șeful Diviziei Miniere, Vasile Ogârlaci.
Șeful CEO a ținut să facă unele corecții legate de modul în care presa a relatat despre viitoarea listarea a acțiunilor CEO la bursă. „S-a convenit o substituire de capital, aport de capital, iar asta înseamnă că se varsă niște bani. Practic, aportul de capital are cu totul altă însemnătate decât vânzarea a 15 la sută din acțiuni, așa cum aberant s-a scris în presă. Încercăm să obținem un randament la actiunile astea, prin subscriere, care să ne aducă între 190 de milioane de euro și 200 de milioane de euro”, a explicat Laurențiu Ciurel. Cu alte cuvinte, așa cum se arată în manualele de specialitate, înstrăinarea bunurilor aduse ca aport la capital nu influenţează valoarea capitalului şi nu conduce la diminuarea acestuia, întrucât aceste bunuri nu sunt elemente componente ale capitalului, ci doar „instrumente” prin care asociaţii şi-au îndeplinit obligaţia de a vărsa aportul subscris.
FMI a vrut să afle de ce nu e management „privat”
Laurențiu Ciurel a mai făcut cunoscut că a susținut interviul în fața headhunterului Kienbaum, pentru postul de manager corporatist, vorbind și de faptul că oficialii au cerut, oarecum, explicații privind faptul că CEO nu are management corporativ, așa cum a fost stabilit, din septembrie: „La FMI nu sunt analiști, au o linie cu căsuțe, pe care le bifezi cu da sau ba. La cifrele economice, nu sunt probleme. Trebuia ca în septembrie CEO să aibă management corporatist. Au fost deja susținute 100 de interviuri pentru dire