Firma privată care a căpuşat luni în şir Ambulanţa Braşov şi-a oprit activitatea. Societatea trăia din cursele medicale furnizate de Salvare. În urma unei anchete de presă a postului MIX TV, demarate în urmă cu un an, societatea privată a început să se clatine. Acum, şi-a oprit activitatea pentru o lună. Asta şi după ce au intrat pe fir procurorii Parchetului Tribunalului Braşov.
Ambulanţa de Stat din Braşov a intrat în atenţia procurorilor la finele lunii septembrie, 2011. Scandalul a pornit după ce MIX TV a dat publicităţii copia unui document afişat în interiorul Ambulanţei de stat din Braşov. În acel act se cereau minimum 7 curse medicale pe zi pentru o ambulanţă privată, prin intermediul dispecerilor Salvării de stat. Documentul purta antetul şi ştampila instituţiei statului, dar şi semnătura directorului medical. Procurorii s-au sesizat din oficiu, iar ancheta durează de mai bine de un an. În acest timp, firma privată care trebuia să primească minimum 7 curse medicale pe zi n-a mai beneficiat de acestea. Mai mult, în urmă cu câteva zile situaţia pare să se fi agravat.
"Am primit informaţia de la Serviciul judeţean de Ambulanţă care la rândul lor au fost anunţaţi de firma SOS Ambulanţa Braşov că în perioada 1-30 noiembrie nu pot prelua comenzi pentru asistenţă medicală la domiciliu, prin serviciul 112. Motivul este o serie de probleme organizatorice interne la serviciul de ambulanţă" a precizat dr. Alexandru Bălescu, director Autoritatea de Sănătate Publică Braşov .
Managerul Ambulanţei Braşov, dr. Liviu Stelea, susţine că şi-a informat subalternii din dispecerat cu privire la faptul că nu mai trebuie să direcţioneze către Ambulanţa SOS, cursele medicale. Stelea a primit un document din partea Ambulanţei SOS, prin care anunţa că în noiembrie nu mai poate prelua comenzi. Fără să spună care e motivul şi dacă după 30 no