Competiţia celor mai talentaţi barmani din România are loc, miercuri şi joi, într-un club din centrul Capitalei. Cei mai buni vor câştiga titlul de „cel mai bun barman preparator” şi „cel mai bun barman de show”. Competiţia celor mai talentaţi barmani din România are loc, miercuri şi joi, într-un club din centrul Capitalei. Cei mai buni vor câştiga titlul de „cel mai bun barman preparator” şi „cel mai bun barman de show”.
Evenimentul „ De Kuyper Cup Romania” se află la a opta ediţie, iar competiţia cuprinde două categorii specifice industriei: “Mixology” (mixologia – arta amestecarii băuturilor) şi „Flair” (arta bartending-ului spectacol – care implică tehnici şi mişcări speciale în manipularea instrumentele de bar şi sticlelor de băuturi).
Miercuri, 14 noiembrie are loc finala categoriei „Mixologie” De Kuyper Cup Romania 2012, în cadrul căreia finaliştii trebuie să-și demonstreze cunoştinţele, originalitatea şi îndemânarea în ceea ce privește prepararea unei băuturi mixate. Joi, 15 noiembrie, are loc finala categoriei „Flair”.
“Working&Exhibition” este proba finală. Concurentul trebuie să prepare două băuturi, în intervalul de timp de 6 minute, folosind tehnici de working şi exhibition flair (mişcări simple şi complexe de manipulare a instrumentelor de bar şi a sticlelor de băuturi)
Barmanul reginei Angliei şi al prinţului mostenitor din Bahrain, la Bucuresti
Doi dintre cei mai buni barmani din lume, personalitati din industria ospitalitatii, Arno van Eijmeren și Nicolas Saint-Jean, vor participa la concursul De Kuyper Cup România 2012, in calitate de jurati, dar si de „showmeni”.
Trainer cu o vastă experienţă în arta „mixologiei”, Arno van Eijmeren (34 de ani, Olanda) a îndrumat peste 3000 de barmani din întreaga lume și a creat numeroase rețete de cocktail-uri pentru mărci de renume