Volumul care cuprinde lucrările participanţilor la simpozionul interjudeţean „Istoria şi tradiţia satului românesc“ va fi lansat mâine. Simpozionul s-a desfăşurat în luna mai a acestui an, la iniţiativa lui Cătălin Crimu, absolvent al Liceului Teoretic „Emil Botta“ din Adjud, actualmente masterand al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justin Patriarhul“ din Bucureşti.
Evenimentul prilejuit de lansarea lucrării va avea loc mâine, începând cu ora 10.00, la Centrul de zi „Sfântul Nicolae“ din Pănceşti, Protoieria Sascut, judeţul Bacău. În cele peste 200 de pagini ale volumului se regăsesc şi contribuţii ale participanţilor vrânceni, precum Violeta Mihăeş, Aurel Şelaru, doctor Gicu-Valentin Dogaru, Marian Găloiu, Constantin Ionescu, Răzvan Theo Chirac, Emil Lazăr. Din judeţul Vrancea vor participa la lansare cei ce au elaborat articolele ce se regăsesc în paginile cărţii, dar şi elevi ai Liceului Teoretic „Emil Botta“ din Adjud. Ei se vor reîntâlni cu ai lor colegi cu preocupări similare, având credinţa că valorile arhetipale ale neamului românesc pot fi un model de urmat şi pentru generaţiile viitoare.
Cartea este prefaţată de arhiepiscopul Ioachim Băcăua-nul, care apreciază în termeni elogioşi preocupările celor care se întorc la origini pentru a oferi modele de urmat tinerei generaţii. „Este o carte frumoasă, nu numai prin grafică, ci şi prin conţinutul său. Se vrea a fi o provocare pentru omul contemporan, care deseori uită de tradiţiile şi obiceiurile care au plămădit neamul românesc şi i-au conferit identitate“, a spus Cătălin Crimu.
Volumul care cuprinde lucrările participanţilor la simpozionul interjudeţean „Istoria şi tradiţia satului românesc“ va fi lansat mâine. Simpozionul s-a desfăşurat în luna mai a acestui an, la iniţiativa lui Cătălin Crimu, absolvent al Liceului Teoretic „Emil Botta“ din Adjud, actualmente masteran