Delegaţi din Italia şi Spania au sosit sâmbătă la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol. Vizitatorii nu au venit întâmplător la Techirghiol, deplasarea acestora s-a realizat în cadrul unui program Leonardo, cu finanţare europeană.
În cadrul programului Leonardo, staţiunea Techirghiol este parteneră cu Universitatea din Pisa (Italia), o staţiune din Italia, Montecatini, şi o staţiune din Spania, Termas de Cuntis. Duminică, cei trei parteneri au susţinut la sediul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol un simpozion adresat persoanelor vârstnice şi care a făcut referire la modul cum sunt persoanele vârstnice antrenate în activitatea balneară şi cum sunt folosiţi factorii terapeutici naturali pentru persoanele vârstnice. „Ceea ce este important de subliniat este faptul că nu ne unesc numai rădăcinile romane, limba latina, ci şi modul de activitate. Am constatat că avem acelaşi mod de abordare a persoanei vârstnice în context balnear", a declarat doctorul Olga Surdu, coordonatul proiectului, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate ieri la sediul Sanatoriului Balnear din Techirghiol. La evenimentul mediatic au participat şi coordonatorii proiectelor din Italia şi Spania, şi anume Fausto Bonsignori (Universitatea din Pisa), Antonio Galassi (staţiunea Montecatini Terme) şi Miguel Felipe Alonso Perez (Termas de Cuntis). „Am avut întâlnirile din Italia şi Spania. A venit rândul ca Techirghiolul să-i aibă ca invitaţi pe partenerii străini", a mai declarat doctorul Olga Surdu, coordonatorul programului din partea staţiunii Techirghiol.
Ghid de practici balneare, comun pentru toată Europa
Olga Surdu a mai spus că după doi ani, la finalul programului, va fi editat un ghid de bune practici balneare, care va fi comun pentru toată lumea balneară europeană. Ghidul se va referi la persoana vârstnică. „După vizita în baza de tratament pe care