Accesul la toate serviciile Google a fost blocat timp de 12 ore in China intre 9 si 10 noiembrie, incidentul fiind legat de Congresul Partidului Comunist care isi desemneaza noii lideri. Google are o istorie tulbure in China, in 2010 compania s-a contrat puternic cu autoritatile, iar acum simte iarasi activitatea cenzorilor.
China isi schimba conducerea printr-un mare congres al Partidului Comunist, iar autoritatile consuidera aceasta perioada ca fiind una sensibila fiindca presa internationala a scris mult in ultima vreme despre conflictele din interiorul partidelor si despre eliminarea unor lideri considerati incomozi.
Serviciile Google in China nu au mai putut fi accesate timp de 12 ore intre dupa-amiaza zilei de 9 noiembrie si dimineata zilei de 10 noiembrie, perioada dupa care accesul a revenit la normal.
Autoritatile nu vor ca neintelegerile din interiorul congresului partidiului sa ajunga sa fie comentate in presa, mai ales ca, desi unele voci au cerut reforme in cadrul partidului, acestea nu sunt sustinute nici de noii conducatori care isi vor pastra functiile un deceniu.
Capitala cenzurii chineze este orasul Tianjin, metropola cu zece milioane de locuitori unde companiile care furnizeaza astfel de servicii au fost atrase de autoritati prin subventii, dar si datorita faptului ca salariile sunt mai mici decat in Beijing si Shenzen.
Un cenzor castiga in medie 654 dolari/luna la Beijing, 595 in Shenzen si 481 dolari in Tianjin. Accesul la toate serviciile Google a fost blocat timp de 12 ore in China intre 9 si 10 noiembrie, incidentul fiind legat de Congresul Partidului Comunist care isi desemneaza noii lideri. Google are o istorie tulbure in China, in 2010 compania s-a contrat puternic cu autoritatile, iar acum simte iarasi activitatea cenzorilor.
China isi schimba conducerea printr-un mare c