Universitatea Yale a realizat un studiu pe șoareci, în viața intrauterină. Cei expuși la radiațiile telefoanelor mobile au arătat hiperactivitate, memorie scăzută și o diminuare a atenției în fața pericolului. Se crede că telefonul mobil folosit în exces de femeile însărcinate poate afecta dezvoltarea creierului fetusului. Sursa: EVZ
Ultimul studiu realizat de Facultatea de Medicină a Universității Yale trage un puternic semnal de alarmă. Dr. Hugh Taylor a cercetat impactul expunerii la telefonul mobil a femeilor însărcinate, anunță ziarul britanic Daily Mail. El a publicat un articol în urma studiilor sale în care spune că radiațiile telefonului mobil poate afecta dezvoltarea creierului la copiii în timpul vieții intrauterine.
Dr. Taylor a pus mai multe femele de șoarece gestante în cutii. Pe capacul unora dintre cutii au fost plasate telefoane mobile active, iar pe celelalte cuști au fost așezate telefoane închise, care nu transmiteau semnal. Telefoanele active au fost apelate pe toată perioada gestației femelelor de șoarece.
După nașterea puilor, aceștia au fost lăsați să se dezvolte câteva săptămâni și le-a fost studiat comportamentul. „Șoarecii expuși la telefoanele mobile au fost mai activi decât ceilalți, neexpuși la radiații. Memoria primilor era scăzută, își pierdeau echilibrul și nu învățau cum să se ferească”, a declarat dr. Taylor, citat de Daily Mail.
Profesorul de la Yale a menționat că acest studiu reprezintă doar „baza biologică” a impactului telefoanelor asupra sarcinii, fiind necesare cercetări mai aprofundate. Hugh Taylor recomandă totuși precauție în utilizarea telefoanelor mobile de către femeile însărcinate: „Țineți-le la distanță de corp”, este sfatul doctorului.
Producători ca Apple și Blackberry își avertizează cumpărătorii, în ghidurile de utilizare, să țină la distanță dispozitivele