În sezonul rece, buzele au nevoie de o îngrijire specială, deoarece frigul le aspreşte şi, mai rău, le poate crăpa. Iată câteva remedii naturiste pentru a le avea hidratate şi catifelate. În sezonul rece, buzele au nevoie de o îngrijire specială, deoarece frigul le aspreşte şi, mai rău, le poate crăpa. Iată câteva remedii naturiste pentru a le avea hidratate şi catifelate.
Hidratarea. Are un rol foarte important pentru delicatețea buzelor, iar dacă nu bei suficientă apă (8 pahare de 250 ml pe zi), buzele se pot usca și crăpa mai ușor.
Mierea. Pentru că are puternice proprietăţi hidratante, aplicaţi miere pe buze înainte de culcare. Peste noapte, buzele dumneavoastră vor deveni moi.
Smântâna. Este indicată pentru buzele sensibile, având rolul de a le catifela. Dacă vă doriţi buze frumoase, nu ezitaţi să aplicaţi smântână pe ele, de mai multe ori pe zi.
Unt. Folosiţi-l de câte ori aveţi ocazia, pentru că efectele lui hidratante sunt miraculoase şi mai rapide decât orice alt unguent de pe piaţă.
Castravetele. Bogat în apă şi vitamina B, castravetele este un adevărat balsam hidratant natural pentru buze.
Exfolierea. Amestecaţi un pic de zahăr cu ulei de măsline şi frecaţi buzele, dar nu prea tare. După acest procedeu aplicaţi un pic de miere pe buze.
Balsamul de buze. Balsamul de buze bazat pe ceară de albine e unul dintre cele mai eficace pentru buzele crăpate. Alte ingrediente care hidratează buzele și vindecă sau previn crăpăturile sunt untul de shea, glicerina, ricinul și uleiul de migdale sau de măsline.
Multivitamine. Crăparea buzelor care afectează și colțurile gurii poate apărea și pe fondul unei deficiențe de vitamine. Ia un complex de multivitamine care să-ți asigure necesarul zilnic de vitamine B și vitamina C.