Reputatul chirurg Irinel Popescu a ajuns sub lupa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce raportul Curţii de Conturi arată că a prejudiciat Casa Naţională de Asigurări de Sănatate cu nu mai puţin de 3,5 milioane de euro Sursa: VLAD STĂNESCU
Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu, care este şi vicepreşedinte al Partidului Conservator, a jonglat după bunul plac sau din varii interese cu banii Sănătăţii, aruncând pe apa sâmbetei nu mai puţin de 3,5 milioane de euro.
Pe lângă acest tun, surse din interiorul CNAS susţin că prejudiciul adus bugetului Casei pe parcursul anului 2009, când la cârmă se afla chirurgul, depăşeşte 20 de milioane de euro.
Mentenanţă doar pe hârtie şi în conturi
Marile tunuri din Sănătatea românească par să intereseze din ce în ce mai mult autorităţile statului. Corpul de Control al premierului şi procurorii DNA sunt tot mai aproape de a scoate la lumină ingineriile financiare ale unor indivizi, acoperiţi până acum de perdeaua politică. DE CE A ACCEPTAT Raed Arafat să fie ministru al Sănătății
Un exemplu este şi frauda de 3,5 milioane de euro orchestrată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în 2009, sub umbrela SIUI (sistem informatic unic integrat al asigurărilor de sănătate), serviciu menit tocmai să stopeze scurgerilor financiare.
Potrivit raportului Curţii de Conturi a României pe 2009, în derularea Contractului nr.3223/2003 privind dezvoltarea SIUI în România, sub pretextul necesităţii unor servicii de asistenţă tehnică pe teren, au intervenit (n.r.- din varii interese) actele adiţionale nr.14/06.08.2009 şi nr. 15/19.11.2009 în valoare de 14,6 milioane de lei (cu TVA). Paradoxal, preşedintele CNAS din acea perioadă, Irinel Popescu nu a ţinut cont de prevederile legale stipulate în Contractul nr.3223/2003, acesta inventând practic noul tip de servicii.
Mai mult, cele dou