Nu doar în Timişoara, ci şi în alte oraşe mari din judeţ, par să se fi înmulţit în ultima perioadă cazurile de revendicări sau împroprietăriri prin moşteniri cu acte false.
“Antreprenor imobiliar” cu documente falsificate
Un caz de acest gen, reprezentativ pentru o gamă destul de largă de speţe similare, a fost instrumentat la Lugoj în acest an.
Astfel, în luna februarie Poliţia Timiş anunţa că întreprinde cercetări cu privire la un bărbat din Lugoj, N. Petru, de 61 de ani, care era suspectat ca a falsificat un testament prin care a primit mai multe proprietăţi în oraş.
Între timp, în urma cercetărilor făcute, s-a dovedit că bănuielile poliţiştilor erau întemeiate, dosarul penal fiind înaintat procurorului cu propunere de trimitere în judecată.
Poliţiştii spun că, în cursul anului 1991, lugojeanul şi-a certificat calitatea de moştenitor al unui fost soţ al mamei sale, printr-un testament în urma căruia rezulta faptul că primea mai multe clădiri şi terenuri din municipiul Lugoj, a caror valoare de impozitare era de aproximativ 2.000.000 de lei.
Dupa ce a intrat în posesia moştenirii, bărbatul a vândut două apartamente cu preţuri sub valoarea de impozitare, respectiv 100.000 de lei şi 350.000 de lei, după ce i s-a adus la cunoştinţă că testamentul este fals şi după ce instanţa civilă a fost sesizată pentru desfiinţarea înscrisului prin care devenea moştenitor.
În urma unei expertize efectuate, s-a stabilit ca testamentul a fost falsificat chiar de catre “beneficiar”.
Mai mult, în iulie 2010, “moştenitorul”, cu violenţe şi ameninţări, a pătruns în apartamentul pe care îl avea închiriat lui S. Zoltan şi l-a obligat pe chiriaş să părăsească imobilul, evacuându-i bunurile, deşi nu avea acest drept.
În cursul cercetărilor s-a pus sechestru asigurător pe şase apartamente, toate situa