Tulburările somnului sunt vechi de când lumea. De aceea, pentru a le face să dispară poţi apela cu încredere la remedii binecunoscute ca somnifere naturale. Sunt ieftine, la îndemână şi-ţi menţin sănătatea dacă le foloseşti într-o cantitate mică şi pe o perioadă scurtă de timp.
Valeriană pentru somn adânc
Pe lângă avantajul de a te ajuta să adormi mai repede, vei observa că datorită valerianei, nu te vei mai trezi prea des pe parcursul nopţii. Explicaţia este că această plantă calmează sistemul nervos şi pe cel cardiac, reglând palpitaţiile inimii. Dintr-o linguriţă de rădăcină de valeriană mărunţită pregăteşti un ceai. Nu bei mai mult de două căni pe zi, una chiar cu o jumătate de oră înainte de culcare.
Salată verde ţine departe insomnia
Împreună cu alte legume de sezon care însoţesc mesele zilnice, salata verde îţi aduce aportul de vitamine A, B, C, D şi E, dar şi minerale, precum calciu, magneziu, zinc, potasiu şi fosfor. Toate fac din ea un aliat excelent pentru eliminarea stresului şi hiperexcitabilităţii, echilibrându-ţi sistemul nervos şi ajutându-te să ai un somn liniştit ca de bebeluş.
Tei şi mac, amestec garantat
Florile de tei asociate cu petalele macului de câmp, uscate şi mărunţite, au efect uşor sedativ. În câteva minute îţi prepari singură somniferul, folosind câte o linguriţă de amestec la o cană de apă clocotită. Un alt ceai sedativ pe care îl poţi face în casă conţine pe lângă cele două plante minune, o linguriţă şi jumătate de rădăcină de valeriană, una de sovârv şi două de hamei. Ambele ceaiuri scad excitabilitatea şi calmează sistemul nervos.
Ulei de levănţică pentru baie şi masaj
Numai gândul la o baie fierbinte îţi face pleoapele să se închidă. Efectul îl dublezi dacă adaugi între trei şi zece picături de ulei esenţial de levănţică. Pe lângă parfumul îmbietos şi relaxant, este şi un tonic foarte bun