Schimbările de anotimp, dar nu numai, pot provoca multe probleme de sănătate, iar medicii recomandă mai multe ierburi şi condimente care să întărească sistemul imunitar. Cu toate acestea, multe persoane susţin că mâncarea sănătoasă nu are acelaşi gust bun ca mâncarea procesată. Chiar şi aşa, Huffington Post a realizat un top al celor mai bune şi sănătoase ierburi, condimente şi mirodenii care te vor ajuta să ai grijă de sănătatea ta, dar care şi fac mâncarea mai gustoasă.
Seminţele de anason furnizează un gust dulce asemănător zahărului pus în prăjituri. Beneficiile aduse de anason sunt multiple. Pe lista acestora, specialiştii susţin că seminţele de anason calmează durerile stomacale şi ajută la tratatrea răcelii. Mai mult, datorită proprietăţilor similare cu estrogenul, anasonul ajută şi mamele care alăptează şi tratează durerile menstruale.
De asemenea, anasonul este o foarte bună sursă de calciu şi fier.
Ashwagandha este o plantă cunoscută şi sub numele de ”cireşe de iarnă” sau ghimbir indian, de la care se pot folosi atât frunzele, cât şi fructele mici. Planta este folosită în scop medicinal pentru că este faimoasă pentru efectul antistres, reglează circulaţia sângelui şi întărirea sistemului imunitar.
Astragalus este o altă plantă folosită în medicina chineză, care tratează răceala, alergiile şi strănutul.
Cunoscutul brusture nu este doar o plantă care creşte pe câmpii, ci aduce multe beneficii sănătăţii. Pot fi folosite atât frunzele, cât şi rădăcinile şi seminţele brusturelui. De obicei se administrizează sub formă de supliment nutrititv pentru detoxifierea corpului.
Gălbenelele sunt foarte cunoscute pentru beneficiile aduse, putând fi ”consumate” sub formă de ceai sau cremă, acestea fiind bogate în antioxidanţi. Ceaiul de gălbenele ajută la tratarea durerilor stomacale sau ale inflamaţiilor gâtului. Crema de gălbenele