Persoanele cu diabet, vârstnicii şi sportivii cu dizabilităţi intelectuale vor primi, începând de astăzi, asistenţă prin intermediul telefoanelor mobile. Această acţiune va avea loc ca urmare a programului "Mobile for Good", un amplu proiect ce presupune punerea tehnologiei în slujba îmbunătăţirii vieţii persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sănătate. Persoanele cu diabet, vârstnicii şi sportivii cu dizabilităţi intelectuale vor primi, începând de astăzi, asistenţă prin intermediul telefoanelor mobile. Această acţiune va avea loc ca urmare a programului "Mobile for Good", un amplu proiect ce presupune punerea tehnologiei în slujba îmbunătăţirii vieţii persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sănătate.
Programul „Mobile for Good”, cu o investiţie de peste jumătate de milion de euro şi prin mobilizarea a câteva sute de persoane implicate direct, lansează trei proiecte pilot pentru o perioadă de un an, având ca beneficiari persoanele cu diabet, vârstnicii asistaţi la domiciliu şi sportivii cu dizabilităţi intelectuale. Prin cele trei proiecte pilot, 750 de beneficiari vor primi gratuit echipamente şi servicii de comunicaţii dedicate şi vor avea acces la aplicaţii pe telefonul mobil pentru monitorizarea sănătăţii.
Prin primul proiect pilot, "Mobile for Good" oferă pentru 100 de sportivi cu dizabilităţi acces gratuit la o aplicaţie pe telefonul mobil pentru monitorizarea sănătăţii în cadrul competiţiilor sportive. Cu ajutorul acestei aplicaţii, sportivii sunt înştiinţaţi în legătură cu recomandările pe care trebuie să le urmeze în urma controalelor medicale.
Al doilea proiect pilot se adresează persoanelor care suferă de diabet de tip 1 (insulino-dependenţi) şi de tip 2, din toată ţara, şi pune la dispoziţia beneficiarilor, gratuit, kitul „Controlin” cu ajutorul căruia diabeticii îşi vor putea monitoriza zilnic glicemia. Kit-ul co