A fost contabil, a lucrat in vanzari, iar de un an este presedintele Ursus Breweries. Andrew Highcock a acordat Wall-Street.ro primul sau interviu din functia de presedinte al companiei, in cadrul unui pranz cu mancare traditionala, stropit cu bere fara alcool.
L-am intalnit pe Andrew Highcock la restaurantul "Lacrimi si Sfinti" din centrul vechi al Capitalei, unul dintre localurile sale preferate din Romania.
“Este unul dintre restaurantele mele preferate, un loc cu mancare traditionala, dar reinterpretata intr-un mod modern”, spune Highcock, care si-a propus ca doua zile pe saptamana sa le petreaca pe teren, vizitand fabricile sau localurile partenere companiei.
De altfel, managerul britanic a profitat de vizitele in fabricile din Romania si pentru a “gusta” din experientele turistice oferite de noua sa tara de resedinta. Pentru inceput, Highcock a vizitat alaturi de familie zona Transilvaniei.
Ursus va importa de doua ori mai multa materie prima, ca urmare a secetei
Calatoria din inima Romaniei l-a pus fata in fata cu efectele secetei, o problema majora a agriculturii din Romania, care are efecte negative si in industria berii. „Este un an paradoxal pentru noi, foarte bun pentru vanzari, dar rau pentru recolte. Atat culturile cu orz de iarna, cat si cele de primavara au fost afectate, iar in industrie vom simti un deficit de materie prima. Este felul naturii de a ne spune ca nu totul sta in mainile noastre, oricat de mult am lucra in birou sa facem planuri", povesteste Highcock.
Va fi si un impact asupra preturilor ca urmare a deficitului de materie prima? „Noi incercam sa cumparam cat mai multa materie prima din Romania. Chiar aveam de gand sa cumparam mai multa materie prima de pe plan local. Din nefericire, seceta a afectat recolta de orz si vom fi nevoiti ca, din contra, sa facem de doua ori mai multe importuri. Trebuie