Există foarte multe studii care spun ce este indicat să mâncăm şi să bem. Mai nou, au apărut studii care menţionează faptul că există lucruri “interzise” ori considerate rele, care fac bine sănătăţii.
Stresul este considerat în unanimitate un lucru rău dar, conform unora dintre cercetători, ceea ce majoritatea oamenilor nu ştiu este ca un nivel rezonabil de stres contribuie la păstrarea sănătăţii. Respectiv, în doze scăzute, stresul ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului.
În prezent, se pare că oamenii de ştiinţă s-au hotărât să îi favorizeze pe cei care se delectează cu o cană de cafea dimineaţa. Ei consideră că acest produs este o sursă majoră de antioxidanţi şi poate scădea riscul apariţiei diabetului. Una dintre substanţele conţinute de bobul de cafea se pare că ajută la prevenirea şi tratatarea bolilor precum ciroza sau pancreatita.
Cofeina conţine un relaxant muscular care este benefic pentru persoanele cu tulburari bronşice, şi poate atenua simptomele astmului. În plus, cofeina eliberează o serie de acizi graşi în fluxul sanguin, care au rol de combustibil pentru muşchi.
În urma cercetărilor recente care au studiat rolul ciocolatei asupra sănătăţii, se pare că aceasta poate fi considerată un panaceu, iar în plus are şi un gust deosebit. Ciocolata neagră îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, stimulează funcţia sistemului circulator, a creierului, previne tusea, diareea şi este chiar un agent anticancer.
Ţigări şi furie
Consumul moderat de bere a fost asociat cu un risc redus de accident vascular, cerebral şi declin mental. În plus, drojdia de bere (utilizată în producţia berii) conţine mai multe substanţe nutritive: magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, biotină şi vitamina B. Unele dintre efectele terapeutice ale nicotinei sau fumatului se numesc paradoxurile fumătorilor. Fumătorii, de exemplu, au mai rar ne