Ne plangem deseori de poluarea din orasele aglomerate, fara sa stim ca in lume exista locuri mult mai periculoase. Natura potrivnica sau inconstienta oamenilor au dus la contaminarea unor insule ce au devenit acum un adevarat pericol.
Environmental Graffiti prezinta un top al insulelor care aduc moartea incet, dar sigur. Poluarea, radiatiile sau efectele contaminarii nucleare sunt doar cativa dintre factorii care au transformat insulele in subiecte de studiu si nu destinatie de calatorie:
1. Insula Gruinard
Insula Gruinard, situata in nord-vestul Scotiei, a fost folosita in Al II-lea Razboi Mondial pentru testarea antraxului ca arma biologica. Guvernul britanic nu a luat in calcul urmarile devastatoare ale formaldehidei pulverizate pentru a ucide sporii, asa ca insula Gruinard a fost considerata un pericol pana in 1990.
Efectele pe termen lung ale formaldehidei nu se cunosc inca, asa ca nu se stie cu precizie daca insula mai prezinta sau nu riscuri.
2. Miyakejima
O insula vulcanica situata in grupul de insule Izu, din Japonia, Miyakejima erupe la fiecare cativa ani, degajand un gaz otravitor. Dupa ce vulcanul a erupt in iulie 2000, accesul pe insula a fost interzis timp de 5 ani.
Desi in atmosfera inca se mai degaja sulf, concentratia lui se pare ca nu este ingrijoratoare. Localnicii si chiar turistii par a fi trecut peste acest pericol, purtand in permanenta masti de gaz in cazul in care nivelul sulfului creste din nou.
3. Insula Runit
Situata in insulele Marshall, in Oceanul Pacific, insula Runit a fost locul in care Statele Unite ale Americii au efectuat teste nucleare pana la sfarsitul anilor 1970. A fost folosit un fel de capac de ciment pentru a acoperi pamantul, materialele si resturile contaminate.
Declarata s