IAŞI. Inspectorul şcolar general, Camelia Gavrilă a declarat astăzi la o conferinţă de presă că de la începutul anului şcolar au fost efectuate trei inspecţii tematice care au vizat verificarea aspectelor specifice legate de buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Iaşi. 129 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri inspectate au fost verificate de cei de la ISJ. Pe parcursul inspecţiilor au fost depistate aspecte pozitive dar şi negative.
Inspectorul şcolar general a precizat că au fost urmărite o serie de obiective cum ar fi elaborarea şi avizarea documentelor de proiectare (planificări anuale/semestriale/pe unităţi de învăţare), încadrarea cu personal didactic, întocmirea orarului şcolii şi respectarea elementelor de realizare a acestuia, asigurarea manualelor şcolare, aspecte legate de infrastructura unităţii de învăţământ etc.
“Dintre aspectele pozitive ar fi documentele de proiectare realizate în proporţie de 80-90% la data inspecţiilor la Şcoala Dobrovăţ, Şcoala Rediu, Şcoala ”Carmen Sylva” sau chiar integral laColegiul ”Gh. Asachi”, Liceul Tehnologic Nicolina, Liceul ”Miron Costin” Iaşi. Gradul de asigurare cu manuale şcolare este satisfăcător. Există săli de clasă îngrijite, igienizate, cu atmosferă primitoare, cu holuri bine amenajate în localităţile Sticlăria (comuna Scobinţi), Butea, Gorban, Horleşti, Gropniţa, Mirceşti, Cozmeşti, Moşna, Corneşti (comuna Miroslava), Răchiteni, Miroslava, Scobinţi.Majoritatea şcolilor au realizat aprovizionarea cu material lemnos sau combustibil pentru asigurarea încălzirii pe timp de iarnă.”, a precizat inspectorul şcolar general.
Profesorul Camelia Gavrilă a mai adăugat la capitolul aspecte pozitive, faptul că la Şcoala „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, securitatea şcolii este asigurată printr-un sistem de alarmă, instalat în baz