Un studiu publicat recent in jurnalul Trends in Genetics a conchis ca rasa umana nu mai este presata din punct de vedere al evolutiei sa fie una inteligenta inca de acum cateva mii de ani. In plus, mutatiile genetice de la nivelul creierului duc inevitabil la prostirea noastra, la declinul inteligentei, sustine autorul studiului, Gerald Crabtree, cercetator la Universitatea Stanford.
Potrivit acestuia, am devenit atat de destepti incat ne prostim, declara el, conform Huffington Post. Intreaga tehnologie care ne inconjoara, progresele facute de societate au facut ca supravietuirea sa nu mai fie atat de stresanta, ceea ce ne erodeaza, incet, dar sigur, capacitatile intelectuale si emotionale.
Ceea ce ni se intampla nu e un fenomen nou, ci el are loc de secole, mai sustine cercetatorul. Acesta e de parere ca am atins apogeul din punct de vedere al inteligentei atunci cand stramosii nostri nu comunicau inca verbal, cand inca incercam sa gasim cai de a nu ne lasa mancati de animale.
Fara indoiala necesitatea de a supravietui a fost cea care ne-a dezvoltat inteligenta. Insa dezvoltarea agriculturii si aparitia mediului urban au facut ca selectia naturala sa nu mai fie atat de drastica, supravietuind si cei mai putin inteligenti. Per total, spune acesta, inteligenta noastra a scazut.
Din fericire, pierderile la capitolul inteligenta nu sunt bruste, iar avansul tehnologiei ar trebui sa le acopere inainte de a deveni cu totii prosti, mai afirma acesta, conform Daily News.
Cercetatorul estimeaza ca niste mutatii decisive vor aparea in decurs de 3.000 de ani, doua sau mai multe, acestea urmand sa ne afecteze intelectul si stabilitatea emotionala. Insa atunci vom fi indeajuns de avansati din punct de vedere al tehnologiei incat sa corectam aceste erori, nemaifiind nevoie nici de brutala selectie naturala.
@N