Update 10.04 - Celor cinci angajaţi Oltchim aflaţi în greva foamei urmează să li se alăture alţi 10 salariaţi ai combinatului chimic.
Update 09.41 - Directorul Oltchim, venit la protestul angajaţilor, încearcă să stea de vorbă cu protestarii. Oamenii spun că sunt într-o situaţie mai dificilă ca cea din luna august şi cer demisia conducerii combinatului, precum şi salariile restante pentru care au muncit.
Update 09.28 - Numărul angajaţilor Otlchim care protestează în faţa combinatului pentru că nu şi-au primit salariile a crescut, astfel că peste 600 de lucrători îşi cer drepturile în stradă. De asemenea, două autocare pline cu oameni de la Arpechim sunt pe drum şi se vor alătura şi ei protestatarilor.
Lucrătorii Oltchim spun că au aflat de decizia FMI şi sunt dezamăgiţi.
____________________________________________________
Reprezentanţii FMI cer închiderea combinatului chimic Oltchim sau privatizarea acestuia, potrivit unor surse citate de Antena 3. Fondul Monetar Internaţional (FMI) recomandă o nouă încercare de privatizare a combinatului sau, în cazul în care aceasta eşuează, lichidarea Oltchim.
FMI susţine că nu este indicat ca România să investească 20 de milioane de euro în Oltchim, dacă această companie este în pierdere.
Reprezentanţii FMI vor merge astăzi la Ministerul Economiei, pentru a discuta această problemă.
Închiderea combinatului chimic Oltchim ar băga în şomaj aproximativ 3.300 de angajaţi.
Peste 3.000 de oameni ar putea rămâne pe drumuri în cazul în care combinatul Oltchim se închide. Producţia a scăzut dramatic, astfel că din 2011 Oltchim funcţionează la 3% din capacitate, iar pierderile lunare sunt estimate la 7 milioane de euro. Oprirea activităţii combinatului vâlcean ar afecta în primul rând rafinăria Arpechim Piteşti care produce mat