“Să stăm cu toţii comod, apoi lucrurile se vor aşeza”
Alina Manole, singura cântăreaţă de folk-jazz din România, împreună cu prietenii şi colegii de scenă Adrian Cristescu (pian) şi Tudor Olaru (bas), poposeşte vineri, 16 noiembrie, ora 21.00 în sufrageria J’ai Bistrot. Cea care i-a dat viaţă Lunei Pătrate, Alina Manole, revine la Tâgu Mureş, aducând cu ea poveşti muzicale despre “iubirile peste care nu aţi trecut, despre oricare “celălalt” cu care aţi petrecut o noapte, fericiţi şi … neadevăraţi” învăluite în acorduri folk-jazz.
Reporter : A fost o dată o “Lună pătrată” care a luminat frumos pe unde a trecut. “Cu drag” a continuat să aducă lucruri frumoase publicului, ultima bucurie fiind “Dragostea în 3”. Cum a fost aceasta călătorie plină de bunătăţuri muzicale ?
Alina Manole : Călătoria e în plină desfăşurare şi nu stiu ce va aduce până la final. Până la final de an însă am bucuria mare-mare şi verde-verde să mai vin o dată la Târgu Mureş, de data aceasta nu într-un teatru, ci în “sufragerie”. Şi am emoţii pentru că, deh, vin la oameni acasă! Albumele pe care implicit le-ai enumerat sunt părţi din mine şi din fiecare om dispus să facă un exerciţiu de sinceritate, fie el şi în gând, fie gândul ăsta cântat de mine şi recunoscut ca adevarat de cel care ascultă. E un exerciţiu de sinceritate al iubirii, muzical în ceea ce mă priveşte.
Rep.: Mai e loc pentru folk în peisajul muzical actual românesc?
A.M.: E loc pentru orice gen muzical, e loc pentru orice manifestare artistică. Poate nu la TV, dar sigur ar vrea asta cei care cântă muzici aparte, altfel? E loc pentru toată lumea câtă vreme e om bun, dincolo de ceea ce face în calitate de creator. Şi dacă mai e şi încăpăţânat, aşa, ca mine, să facă lucruri cum trebuie şi să nu mai aibă timp şi bani decât pentru asta.
Rep.: Dar pentru iubire, pentru sinceritate?
A.M.: Alina