Şase sibieni, printre care şi un notar public, acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, au fost reţinuţi luni seară, după mai multe ore de audieri, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia, pentru alte cinci persoane fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara.
Procurorul şef al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, Ioan Mureşan, a precizat, pentru AGERPRES, că cele şase persoane vor fi prezentate Curţii de Apel Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane, doi dintre învinuiţi având calitatea de notar public şi unul de funcţionar în cadrul OCPI Sibiu.
În cauză au fost efectuate luni 19 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Sibiu şi în comuna Şelimbăr, la locuinţele membrilor grupării, la sediul unei societăţi comerciale, precum şi al unui birou notarial.
Un număr de 15 persoane din Sibiu, despre care anchetatorii susţin că au creat un prejudiciu părţilor vătămate de peste un milion de euro, au fost aduse luni la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Un alt învinuit va fi audiat de către procurori luni noaptea, acesta urmând să fie adus la DIICOT Alba Iulia de la un penitenciar din sudul României. Alt învinuit se află plecat în străinătate şi nu a putut fi audiat. Angajata de la Cadastru va fi cercetată în libertate, aceasta având şi un statul aparte, deoarece are un bebeluş pe care-l alăptează.
Procurorii DIICOT au identificat 15 părţi vătămate, pe care învinuiţii le-au împrumutat cu sume de bani în valută, pentru care au solici