În urma plângerilor emise de către mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Arad împotriva directoarei Gabriela Ţârle, dar şi a solicitării Prefecturii Judeţului Arad înaintate Ministerului Sănătăţii, cu scopul de a rezolva situaţia conflictuală creată în instituţie, în această perioadă se aşteaptă comisia de control din partea Ministerului Sănătăţii. Aşteptările de la comisia corpului de control din cadrul ministerului sunt mari, de ambele părţi. Pe de o parte, angajaţii revoltaţi speră ca în urma controlului, actuala directoare, dr. Gabriela Ţârle, să fie înlăturată definitiv de la conducerea DSP, în timp ce de cealaltă parte se speră liniştirea apelor, pentru a avea parte de un mandat cât mai lung şi… liniştit.
Mai mulţi salariaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Arad au depus, în data de 12 octombrie, la Instituţia Prefectului judeţului Arad, un memoriu prin care reclamau mai multe fapte ale directorului executiv dr. Gabriela Ţârle, fapte considerate de reclamanţi drept abuzive. Ca atare, printr-un ordin al Prefectului Judeţului Arad, Cosmin Pribac, s-a dispus verificarea aspectelor sesizate de semnatarii memoriului de către o comisie formată din trei angajaţi ai Prefecturii.
În data de 18 octombrie, comisia s-a deplasat la sediul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, unde a discutat cu directorul executiv al instituţiei precum şi cu Constantin Cătană, şef birou Runos şi semnatar al memoriului, respectiv cu Florica Iacob şi Elena Săvulescu din cadrul aceluiaşi birou. Ulterior au fost chemate la sediul Instituţiei Prefectului alte şase persoane, salariaţi sau foşti salariaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică.
După ce au fost verificate acte oficiale, documente justificative etc, s-a constituit o notă de constatare pe care Instituţia Prefectului a trimis-o Ministerului Sănătăţii. „Conform legii, Instituţia Prefectului