IAȘI. Marți,13 noiembrie 2012 de la ora 9.00, în sala de conferințe a hotelului Ramada din Iași, primul workshop al proiectului LIFE+ –CLEANWATER : “Sistem integrat pentru protecția resurselor de apă amenințate de poluarea cu compuși ai azotului”, cofinanțat de Comisia Europeană și Guvernul României. Proiectul este realizat în parteneriat de Institutul Național de Hidrologie si Gospodărire a Apelor București, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Administrația Națională de Meteorologie și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului.
Principalul obiectiv al acestui proiect este realizarea unui instrument de decizie în managementul durabil al resurselor de apă la nivelul unui bazin hidrografic pe baza unor tendinţe şi scenarii predefinite privind evoluţia activităţilor umane, în contextul schimbărilor climatice. Identificarea zonelor potenţial vulnerabile va contribui la imbunătăţirea programului de măsuri de protecţie a resurselor de apă precum şi a sistemului de monitoring integrat al apelor de suprafaţă şi subterane utilizat în procesul de revizuire a numărului de zone desemnate vulnerabile.
Inițiatorii proiectului spun că CLEANWATER urmăreşte si creşterea nivelului de informare şi educare a fermierilor şi a autorităţilor locale din 12 comune ale județului Iași referitor la riscul potenţial al poluării cu nitraţi pentru sanătatea umană, a animalelor şi evoluţia culturilor agricole; mijloacele de reducere a poluării în contextul cunoaşterii zonelor vulnerabile;importanţa cunoaşterii Programului de Acţiuni şi a codului de Bune Practici Agricole.
IAȘI. Marți,13 noiembrie 2012 de la ora 9.00, în sala de conferințe a hotelului Ramada din Iași, primul workshop al proiectului LIFE+ –CLEANWATER : “Sistem integrat pentru protecția resurselor de apă amenințate de poluarea cu compuși ai azotului”, co