Dacă Înalta Curte va menţine condamnarea fostului căpitan al naţionalei la trei ani de închisoare, atunci „Baciul" nu mai poate conduce fotbalul românesc din 2014.
A primit o pedeapsă mai blândă, comparativ cu fraţii Becali şi Cristi Borcea, însă a fost lovit cel mai dur de deciziile luate de Curtea de Apel în „Dosarul transferurilor".
E vorba despre Gică Popescu, un fost internaţional, unul dintre liderii Generaţiei de Aur.
Dacă pe gazon a fost coechipier cu nume uriaşe ale fotbalului mondial precum Hagi, Stoicikov, Romario şi Guardiola, acum, el a ajuns în acelaşi lot cu şapte indivizi certaţi cu legea.
Dincolo de imaginea sa şifonată în România, dar şi pe plan internaţional, Gică Popescu va fi lovit de consecinţele condamnării sale în „Dosarul transferurilor" şi în viaţa de zi cu zi.
Statutul FRF îl scoate din cursă
După o carieră glorioasă de fotbalist, una pătată de impresar, şi alta cu realizări importante ca om de afaceri, următorul mare proiect al lui Gică Popescu e să ajungă preşedintele Federaţiei Română de Fotbal (FRF), în 2014, atunci când Mircea Sandu nu va mai candida după 24 de ani.
Planurile fostului căpitan al naţionalei pot fi date peste cap, dacă Înalta Curte va menţine decizia Curţii de Apel în cazul său.
Această instanţă l-a condamnat pe Gică Popescu la trei ani de închisoare cu suspendare. „Baciul" nu va fi trimis după gratii, dar, dacă e găsit vinovat şi la ultima instanţă, el nu va mai putea candida la şefia fotbalului românesc din cauza actualului statut al FRF.
„A fost privat de libertate"
Potrivit articolul 37 din statutul FRF „persoanele propuse pentru a candida la funcţia de preşedinte trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
*a) cetăţenia română
*b) studii superioare cu diplomă de licenţă
*c) nu au suferit condamnări penale privative de libertate
*d) nu