Avocatul fostului ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a arătat, marţi, în faţa instanţei supreme, că dosarul Poşta Română poate fi comparat cu piesa de teatru absurd "Cântăreaţa cheală" a lui Eugen Ionesco, fiind în opinia sa "o glumă proastă".
La termenul de marţi al procesului, instanţa a constatat cercetarea judecătorească finalizată şi a cerut acuzării şi apărării să expună pledoariile finale în dosarul în care sunt judecaţi Dan Mihai Toader, fost directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică a CNPR, Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv al CNPR, foştii miniştri Zsolt Nagy şi Tudor Chiuariu, precum şi Ioan Folfă.
Avocatul fostului ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a arătat, în pledoaria sa, că "se spune cu prea mare uşurinţă că Nagy a avut în permanenţă cunoştinţă că acea proprietate era localizată în zona domeniului public la momentul redactării hotărârii de guvern".
"Este total fals. Imobilul era perceput de toţi ca fiind în proprietatea privată a statului, aflat în proprietatea Poştei Române", a precizat apărătorul lui Nagy.
Potrivit avocatului, clientul său "nu a iniţiat" acea hotărâre de guvern, ci "doar a semnat-o la rugămintea factorilor de decizie din Secretariatul General al Guvernului".
"Probabil Zsolt Nagy s-a aflat într-un loc nepotrivit, la un moment nepotrivit. (...) DNA putea ataca nelegalitatea HG la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Bucureşti, care putea soluţiona pe fond eventuala excepţie de nelegalitate în acest caz", a susţinut avocatul.
El a precizat că ar fi o gravă încălcare a separaţiei puterilor în stat dacă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar desfiinţa în cadrul acestui proces acea hotărâre de guvern. Avocatul a adăugat că respectiv