Zvonul prinde contur: Guvernul Ponta, la presiunile Intact, pregăteşte modifi carea Legii Audiovizualului. "Aştept anunţul", spune Răsvan Popescu Sursa: AGERPRES
Zvonul apărut săptămâna trecută nu are până acum o confirmare oficială, dar sursele guvernamentale sunt solide: se pregăteşte o modificare a Legii Audiovizualului prin Ordonanţă de Urgenţă care să decapiteze şi actualul CNA. Informaţia a apărut pe mai multe bloguri influente şi pe site-uri de informaţie politică.
Narcisa Iorga, membră CNA, nu confirmă: „Parlamentul decide, stabileşte ce doreşte, e dreptul lor şi pot schimba legea, dar în acord cu legislaţia europeană. Însă ceea ce ştiu sigur este faptul că acest organism, CNA, a devenit foarte incomod pentru trustul Intact, bazându- mă pe toate poziţiile reprezentanţilor Antenei 3 în relaţia cu Consiliul Naţional al Audovizualului”. Televiziunile de ştiri din România, praștii de rahat, scrie Frankfurter Allgemeine
Actuala lege prevede un mandat de 6 ani pentru membrii Consiliului, fiind decalate de mandatele parlamentarilor tocmai pentru a le asigura celor care supraveghează audiovizualul autonomie faţă de partidele care deţin Puterea la un moment dat. Săptămâna trecută, şase noi membri au fost validaţi în Parlament, o parte dintre aceştia fiind reconfirmaţi la sfârşitul mandatului. O amputare a atribuţiilor CNA la sfârşit de ciclu electoral ar da însă prost în faţa partenerilor europeni. „Postul Antena 3 a avut o poziţie foarte transparentă pentru desfiinţarea CNA, mă aştept la orice”, a mai spus Narcisa Iorga.
Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, nu a negat zvonul, nuanţând informaţia: „Am auzit şi eu, dar CNA trebuie consultat. Conform legii actuale, orice modificare se face cu informarea CNA. Aşteptăm să fim anunţaţi”.
Polarizarea din interiorul CNA - cinci membri s-au desolidarizat săptămâna trecută de deciziile luate în Con