Fostul ministru a avut la dispoziţie 370 de milioane de euro pentru a face România o ţară de schiori, patinatori şi înotători.
Săli de sport şi patinoare în sate cu puţini locuitori, şi ăia bătrâni şi sărmani, pârtii de schi în zone uitate de lume, în care s-a investit mai mult decât ar fi trebuit, şi gestionarea banului public după bunul plac sunt doar câteva dintre preocupările pe care le-a avut Elena Udrea în perioada 2009 martie 2012, atunci când a deţinut funcţia de ministru al Turismului.
În perioada în care preşedintele Traian Băsescu anunţa tăieri ale veniturilor bugetarilor, impozitarea nejustificată a pensiilor şi reducerea cheltuielilor în instituţiile de stat, ministerul condus de Elena Udrea se lăfăia cu bani de la bugetul de stat. În doar trei ani şi câteva luni Udrea a reuşit "performanţa" să beneficieze de un buget de dezvoltare şi promovare turistică în valoare de 812 milioane de euro. Banii provin atât de la bugetul de stat, cât şi din fonduri europene şi au fost alocaţi pentru un program ambiţios de investiţii masive în infrastructura turistică şi în marketingul şi promovarea destinaţiilor româneşti. Atunci când şi-a făcut bilanţul, MDRT s-a lăudat că bugetul obţinut a fost de 40 de ori mai mare decât cele 20 de milioane de euro alocate pentru turism în perioada 2006-2008.
Cum s-au împărţit banii
Dacă ţinem cont de investiţiile făcute în săli de sport, bazine de înot, patinoare şi pârtii de schi, pentru care s-au decontat sume de peste 370 de milioane de euro, am putea spune că românii sunt săraci, flamânzi dar sportivi. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), în perioada în care la conducerea instituţiei s-a aflat Udrea s-au plătit 175 de milioane de euro (785.559.000 de lei ) pentru 327 de săli de sport, din care 30 au fost finalizate după luna martie 2012, 36 milioan