Supusă în ultimii ani unui amplu proces de modernizare, despre Bata se vorbeşte acum în mediile economice dar şi în cele artistice şi folclorice, fireşte. Pentru ca aceste manifestări să poată fi găzduite aşa cum se cuvine, administraţia comunei în integralitatea ei a muncit mult la toate capitolele: primarul Ion Micurescu nu a lăsat nimic la voia întâmplării şi a ţinut cont de toate oportunităţile ivite.
Am scris despre drumuri refăcute, şcoli reabilitate, cămine culturale modernizate acum venind rândul să precizăm că de circa trei luni s-a lucrat, cu unele pauze, e drept, la refacerea centrului comunei, lucrări ce se poate spune că au ajuns să se încheie.
Este vorba de finalizarea căilor de acces pentru pietoni, de modernizare a spaţiilor verzi, de lărgire şi apoi îmbrăcare în dale a şanţurilor pluviale ş.a. Aici, în „inima“ comunei, alături de Primărie, Biserica Ortodoxă, Şcoală ori Căminul Cultural, în zona „Blocului Specialiştilor“ unde va funcţiona şi Centrul de Informare Turistică, unde este şi Biblioteca Comunală care s-a dotat, prin proiectul Biblionet, cu instalaţii ce permit sătenilor acces gratuit la internet, aici modernizarea s-au finalizat lucrările.
„Lucrările la obiectivul «realizare infrastructura pietonală şi dalarea şantului care colectează apa pluvială şi o conduce spre canalele magistrales-au finalizat. Am prelungit astfel zona considerată centrală până la Căminul Cultural. Acum sunt în curs lucrări similare în satul aparţinător Ţela“ – ne preciza viceprimarul comunei, Ladislau Heleport recent, el fiind cel care a urmărit graficul acestor lucrări.
Supusă în ultimii ani unui amplu proces de modernizare, despre Bata se vorbeşte acum în mediile economice dar şi în cele artistice şi folclorice, fireşte. Pentru ca aceste manifestări să poată fi găzduite aşa cum se cuvine, administraţia comunei în integralitatea e