Ion Bogdan Ştefănescu şi flautul său de aur, în acompaniamentul pianistului Horia Mihail, au pornit cea de-a doua ediţie a turneului naţional „Flautul de Aur", cântând deja într-o serie de oraşe din ţară şi urmând ca până pe 17 noiembrie să viziteze altele.
"Nimic nu ne relaxează şi nu ne împacă mai lesne şi mai curat decât sunetul prietenos şi cald al flautului. Terapia prin sunet este un fapt cunoscut de către asiatici şi recunoscut de psihologii europeni şi americani în zilele noastre, motiv pentru care sunetul de flaut a devenit astăzi omniprezent", este de părere Ion Bogdan Ştefănescu.
Este binecunoscut faptul că un instrumentist, oricât ar fi de talentat, dacă nu este ajutat de instrumentul său, nu va reuşi niciodată să ofere publicului momentele de mare emoţie în care sunetul, percutant, curat şi clar, ajunge direct la sufletul celor ce îl ascultă.
Pentru un artist precum Ion Bogdan Ştefănescu, un împătimit al muzicii de orice fel, care interpretează cu aceeaşi uşurinţă „ba rock, ba clasic", bucuria de a deţine un flaut de aur produs de celebra fabrică japoneză Muramatsu este atât de mare, încât artistul a dorit să îl arate şi să încânte cu muzica sa spectatorii din toată ţara. Aşa a decis să plece la drum, chiar de două ori într-un an, împreună cu pianistul Horia Mihail, într-o aventură muzicală cu titlu de poveste: „Turneul Flautul de Aur". Cele două ediţii au aceeaşi organizatori: Radio România Cultural şi Accendo - alăturându-se la această ediţie şi Fundaţia culturală Marconi -, instituţii care au oferit publicului din România şi alte poveşti muzicale, cum ar fi turneele „Pianul Călător", „Duelul Viorilor", „Cele trei dive".
Dar flautul de aur Muramatsu s-a dovedit a fi de fapt "flautul fermecat", căci sonorităţile instrumentului lui Ion Bogdan Ştefănescu au vrăjit fiecare spec-tator ce a avut norocul să-l asculte la prima ediţie