Curtea Consitutionala a respins marti actiunea in instanta prin care galateanul Gheorghe Momanu a solicitat ca legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor se fie declarata neconstitutionala, pe motiv ca ar legifera inselaciunea, a anuntat PAID, societatea care gestioneaza procesul asigurarii obligatorii a locuintelor. Conform PAID, Momanu sustinea ca prima de asigurare aferenta politei PAD este o taxa, pe care trebuie sa o achite chiar si cei care nu au nevoie de protectia acestui produs. De asemenea, el solicita instantei constatarea faptului ca locuinta sa nu este supusa niciunuia dintre cele trei riscuri prevazute de Legea nr. 260/2008 (cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii).
"Domnul Momanu nu a indicat care articol sau aspect din Legea 260/2008 este neconstitutional si nici dreptul constitutional incalcat. Astfel, invocarea faptului ca legea trebuie declarata neconstitutionala deoarece ar avea la baza inselaciunea a fost declarata neintemeiata. Mai mult decat atat, domnul Momanu nu argumenteaza sub nicio forma fapta de inselaciune care ar putea fi imputabila Legii 260/2008 sau societatii PAID", a declarat Aurelia Cristea, directorul general al PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor.
HotNews.ro a publicat in premiera astazi informatia ca actiunea in instanta a fost respinsa de Curtea Constitutionala.
Redam mai jos si celelalte explicatii PAID cu privire la decizia CCR pe marginea legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor:
"Legea 260/2008 republicata, prin instrumentul sau, PAID, este o componenta esentiala a programului roman de asigurare la catastrofe, program gestionat de Ministerul Administratiei si Internelor. PAID este membra a World Forum of Catastrophe Programmes, autoritatea tutelara la nivel mondial privind sistemele nationale obligatorii de asigurare a locuintelor i