Alegerile parlamentare aduc de fiecare dată în prim plan teme deosebit de delicate pentru judeţul Gorj. Cum cel mai sensibil subiect rămâne mineritul şi energia, politicienii nu se sfiesc să arunce pe piaţă, în această perioadă, proiecte grandioase ce ţin de acest sector. Dacă e să ne referim doar la campania electorală trecută, două termocentrale ar fi trebuit să fie aproape finalizate şi cel puţin o carieră minieră redeschisă. Realitatea confirmă însă că toate aceste obiective extrem de importante pentru judeţ, şi nu numai, au rămas la stadiul de intenţie, iar pe locurile unde ar fi urmat să funcţioneze acestea au năpădit buruienile.
Istoria pare să se repete, iar candidaţii la un mandat de parlamentar de acum, deşi nu se mai hazardează să promită construirea unor termocentrale, dau speranţe electorilor că vor redeschide unele cariere miniere.
Gogoşi electorale, ediţia 2008
În campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2008, două proiecte măreţe erau anunţate cu emfază de către doi dintre candidaţii de la acea vreme: construirea unei termocentrale la Sărdăneşti, în comuna Plopşoru, şi a alteia la Motru.
Unul dintre candidaţii PDL, Corneliu Vişoianu, dădea de veste, în urmă cu patru ani, chiar la începutul campaniei electorale, că maximum într-o lună de zile va fi pusă piatra de temelie la o termocentrală privată la Sărdăneşti. Speranţele oamenilor pentru un loc de muncă, din cele 1.500 anunţate, au fost întreţinute şi de sindicatele miniere care întăreau public spusele candidatului.
Termocentrala urma să aibă o capacitate de 800 MW, iar pentru edificarea acesteia compania Energy Holding a cumpărat un teren de 75 de hectare. Sindicaliştii scoteau în faţă şi interesul fostei SNLO, în sensul că o dată ce termocentrala va deveni funcţională compania minieră va avea unde să-şi desfacă producţia de lignit. Termenul pentru