Patiserii elveţieni au intrat duminică în Cartea Guinness a Recordurilor, preparând o prăjitură cu ciocolată lungă de 1.221,6 metri, a anunţat agenţia de presă elveţiană ATS, citată de AFP.
Mai multe echipe incluzând circa 25 de maeştri patiseri şi voluntari - în total peste 100 de persoane - au fost prezenţi duminică la Geneva pentru a prepara prăjitura "Napoleon", un fel de mille-feuille cu ciocolată, care a bătut cu aproape 200 de metri precedentul record, stabilit în urmă cu 20 de ani.
După ce a examinat pe întreaga ei lungime uriaşa prăjitură, ce are o greutate de 4,2 tone, pentru a verifica dacă era alcătuită dintr-o singură bucată, arbitrul trimis de Guinness, Anna Orford, a omologat noul record, în strigătele de bucurie ale celor 2.000 de spectatori adunaţi la Palexpo, centrul de expoziţii din Geneva.
Peste 250 de persoane au fost implicate în pregătirile pentru acest record, care au durat circa şase luni, a declarat Gilles Desplanches, cel care a lansat acest proiect, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a patiseriei sale.
Pentru a pregăti uriaşa prăjitură, patiserii au avut nevoie de 864 de litri de smântână, 576 de litri de lapte, 600 de kilometri de făină, 432 de kilograme de unt şi 360 de kilograme de cremă de ciocolată.
Prăjitura va fi tăiată în 30.000 de porţii care vor fi apoi vândute. Beneficiile aşteptate, 100.000 de franci elveţieni (83.000 de euro), vor fi donate unei organizaţii care luptă împotriva cancerului.
Patiserii elveţieni au intrat duminică în Cartea Guinness a Recordurilor, preparând o prăjitură cu ciocolată lungă de 1.221,6 metri, a anunţat agenţia de presă elveţiană ATS, citată de AFP.
Mai multe echipe incluzând circa 25 de maeştri patiseri şi voluntari - în total peste 100 de persoane - au fost prezenţi duminică la Geneva pentru a prepara prăjitura "Napoleon", un fel de mille-feuille cu