Facebook are, fata de Google si alte companii, o atitudine mai deschisa, mai iertatoare fata de initiativele angajatilor, iar cand acestia au idei interesante sunt incurajati sa le puna in practica, in ciuda faptului ca exista diverse riscuri, a spus intr-un interviu pentru HotNews, Andrei Alexandrescu, cercetator roman la Facebook. Despre ce lucruri te surprind cand intri in sediul Facebook, ce gratuitati ofera compania pentru ca angajatii sa fie multumiti si despre ce sistem incearca sa tina un echilibru intre sef si subordonat poti citi in interviul de mai jos realizat la evenimentul How To Web.
Ideile pe scurt:
- Andrei Alexandrescu s-a nascut in 1969, a facut Facultatea de Electronica la Bucuresti, iar din 1998 traieste in SUA.
- Intre 2001 si 2009 a facut doctoratul la Washington, din 2009 lucreaza ca cercetator la Facebook.
- In sediul Facebook nu sunt birouri, totul e deschis intr-o hala cu aspect industrial.
- Compania ofera multe gratuitati pentru confortul angajatilor, de la mancare si spalatul hainelor pana la decontul cheltuielilor cu transportul.
- Managerul face la un interval de cateva luni o evaluare a angajatilor, insa si acestia isi pot evalua managerul, astfel incat sa se mentina un echilibru si sa se evite abuzurile.
- Spre deosebire de Google si de alte companii, la Facebook ai mai mare libertate cand ai o initiativa. Angajatii sunt lasati sa testeze diverse idei chiar daca exista riscul ca sistemul sa functioneze mai greu.
- Daca unii angajati nu se descurca prea bine firma are rabdare cu ei, vrea sa vada exact ce se intampla si daca s-ar descurca mai bine in alt post.
- Ca diferente mari in stilul de munca din SUA fata de cel din Romania trebuie spus ca in America, daca ai ceva de facut, nici nu se discuta sa nu fie facut foarte bine. In plus si nepotismul este mult mai rar in SUA.
- Man