În acest an, postul Crăciunului începe de pe data de 14 noiembrie, un post de 40 de zile, al doilea ca mărime din cadrul Bisericii Ortodoxe, după postul Paştelui.
Creştinii sunt sfătuiţi să postească pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului sau Crăciunul, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinilor. „Această perioadă de post a Crăciunului este mai puţin aspră decât alte posturi. Până la 21 noiembrie nu se mănâncă peşte, nici sâmbetele şi nici duminicile, dar începând cu data de 21 noiembrie, după fiecare sâmbătă şi duminică, şi în fiecare sărbătoare trecută cu roşu în calendar, se dezleagă la peşte Această perioadă nu este uşoară pentru unii dintre creştinii noştri, mai ales pentru bătrâni, pentru copii şi pentru oamenii care lucrează într-un mediu mai greu. De aceea, Biserica îi sfătuieşte ca fiecare să facă post după puterea lor. Sunt oameni care nu pot posti deloc, unii sunt bolnavi, sunt cu perfuzii în spitale şi nu le cerem post şi îi putem împărtăşi atunci când cer şi când este nevoie. Fiecare dacă poate posti o zi sau două iarăşi este bine, măcar miercurile sau vinerile. Postul nu-l slăbeşte pe om, ci îl întăreşte trupeşte, dar mai ales sufleteşte, pentru că este ca o terapie pentru organismul nostru al fiecăruia”, a spus părintele arhimandrit Dosoftei Scheiul, mare ecleziarh al Catedralei Mitropolitane.
sursa evenimentul.ro
În acest an, postul Crăciunului începe de pe data de 14 noiembrie, un post de 40 de zile, al doilea ca mărime din cadrul Bisericii Ortodoxe, după postul Paştelui.
Creştinii sunt sfătuiţi să postească pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului sau Crăciunul, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinilor. „Această perioadă de post a Crăciunului este mai puţin aspră decât alte posturi. Până la 21 noiembrie nu se mănâncă peşte, nici sâmbetele şi nici duminicile, dar începând cu data de