Vreme de trei zile, Institutul Clinic Fundeni a fost gazda unei manifestări devenite deja tradiţie. Au avut loc, cu această ocazie, acţiuni dedicate profesioniştilor, dar şi publicului larg. Care au fost subiectele discutate la Zilele Institutului Clinic Fundeni aflăm de la dl Dan Dumitru Mihalache.
Zilele Institutului Clinic Fundeni, marcate anul acesta printr-o manifestare care a cuprins acţiuni dedicate atât profesioniştilor, printr-o serie de simpozioane ştiinţifice, cât şi publicului larg, s-au desfăşurat sub deviza „Iubeşte viaţa!“. Pe parcursul celor trei zile (1–3 noiembrie a.c.), evenimentul a punctat rezultatele medicale şi ştiinţifice obţinute de-a lungul timpului, dar şi pe primele nouă luni ale anului în curs. Fondat în 1959, Institutul Clinic Fundeni este o unitate spitalicească cu tradiţie în patologia dificilă cardiovasculară, hepatică, renală, digestivă şi hematologică, cu personalităţi de marcă ale lumii medicale ce au lăsat o amprentă vizibilă în medicina românească. Peste 100.000 de persoane sunt internate în fiecare an aici. Mai bine de 300.000 de consultaţii şi cu mult peste şase milioane de analize şi investigaţii sunt, de asemenea, realizate anual la Fundeni.
Problemele sunt mari, dar se caută soluţii
„Iubeşte viaţa!“ este un îndemn care trebuie să ne ghideze pe toţi, atât pe plan personal, cât şi profesional, spune dr. Carmen Orban, managerul Institutului. „Pentru noi, cei care lucrăm astăzi aici, este o zi de sărbătoare, dar pentru mine personal este şi o zi de analiză. Am foarte multe satisfacţii, dar am şi multe insatisfacţii. A fost un an greu, un an în care totuşi am progresat. Pentru mine, un scenariu negativ al acestui institut este să stăm pe loc. Din fericire, anul acesta nu am stat pe loc. Dacă progresele nu au fost foarte mari pe plan administrativ, organizatoric, din punct de vedere medical avem