Spionul Constantin Răuţă vine miercuri în faţa magistraţilor de la Curtea Militară de Apel pentru a-i convinge să-i anuleze pedeapsa. Bărbatul trăieşte în America şi de ani buni se luptă cu autorităţile pentru drepturile lui. Timp de 24 de ani a lucrat la centrul de cercetări al NASA Goddard Space Flight Center Greenbelt din Maryland, iar alţi 10 ani a fost implicat în dezvoltarea sistemului de protecţie antirachete balistice (sistemul SM-3), care va fi amplasat şi în România.
Constantin Răuţă este obişnuit cu drumul către Instanţa Militară pentru că de ani de zile încearcă să-i convingă pe magistraţi să-i anuleze pedeapsa dată 1974 de pe vremea regimului comunist. Răuţă, cetăţean american de naţionalitate română, este singurul caz de condamnare la moarte din perioada regimului comunist, care nu a fost anulat de justiţie.
Constantin Răuţă a lucrat în anii ’70 ca inginer la IPROCHIM Bucureşti şi la Ministerul Chimiei, domeniu coordonat de Elena Ceauşescu şi de Securitate, deoarece, ca orice sector economic strategic, cel chimic se afla sub controlul DIE, din DSS (Departamentul Securităţii Statului). DIE i-a cerut lui Răuţă să accepte să devină colaborator al acestui serviciu, dacă voia să i se permită să plece la studii în străinătate. A acceptat numele conspirativ “Călin” şi a promis ca atata timp cât se va afla în străinătate va îndeplini misiuni de spionaj pentru DIE, el fiind instruit pentru executarea unor misiuni “anti-NATO”, scrie EVZ.RO.
Citeste mai mult pe RTV.NET
Spionul Constantin Răuţă vine miercuri în faţa magistraţilor de la Curtea Militară de Apel pentru a-i convinge să-i anuleze pedeapsa. Bărbatul trăieşte în America şi de ani buni se luptă cu autorităţile pentru drepturile lui. Timp de 24 de ani a lucrat la centrul de cercetări al NASA Goddard Space Flight Center Greenbelt din Maryland, iar alţi 10 ani a fost implicat în dezv