Elevii din toate şcolile bihorene vor primi gratuit materiale informative pe tema educaţiei rutiere, dar şi un program pentru calculator care să îi implice interactiv în învăţarea principalelor reguli de circulaţie. Materialele educaţionale au fost realizate de către asociaţia orădeană Medicina şi Siguranţa Circulaţiei în cadrul proiectului "Responsabilizarea tinerilor în privinţa siguranţei circulaţiei rutiere", prezentat miercuri într-o conferinţă de presă.
Înfiinţată în urmă cu doi ani, asociaţia funcţionează sub cupola Spitalului CFR şi are ca principal obiect de activitate implicarea copiilor în educaţia rutieră. "Vrem să îi ajutăm să înveţe de mici ce înseamnă responsabilitatea în trafic. Tocmai de aceea am realizat mai multe materiale care să le fie şi utile elevilor, dar şi să le reamintească în permanenţă să fie atenţi la regulile de circulaţie atunci când sunt pe stradă, fie că sunt pietoni, biciclişti, conducători de mopede sau şoferi: un pliant, un orar şi un semn de carte", a spus Florin Dacin, membru fondator al asociaţiei.
Pe lângă materialele educaţionale, asociaţia a realizat şi un soft pentru calculator, care cuprinde pe lângă o serie de reguli de circulaţie de bază, care trebuie cunoscute de tineri, un joc interactiv în care copiii pot răspunde la chestionare de circulaţie rutieră. Softul este conceput pe trei secţiuni, pentru elevii din clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII, informaţiile fiind şi ele structurate pe nivele diferite de dificultate.
Începând de săptămâna viitoare, 7.000 de copii ale materialelor educaţionale vor fi distribuite gratuit în toate şcolile din judeţ, unde asociaţia intenţionează şi să ţină cursuri demonstrative, în care să prezinte utilitatea acestora.
"Avem foarte multe probleme în privinţa conduitei în trafic. Siguranţa circulaţiei este în România o problemă de sănătate publică, o reală prolemă socia